Hoe Sabine Masseert ontstond

In 2012 ben ik begonnen met studeren voor de sportmassage cursus, mijn inziens mag het een opleiding genoemd worden. Een dik boek vol Latijnse benamingen, een jaar naar school met veel praktisch oefenen, stage lopen en leren voor je examens. Echt wel een opleiding dus. 

 

Ploeteren was het zeker, voor mij een lange weg te gaan, waar ik het bijna niet meer volhield. Anderen trokken mij over de streep om het nog 1 x te proberen. We hadden namelijk veel dingen verkeerd aangeleerd en gingen op bijles om het weer anders aan te leren. Dat ik het nu goed leerde was duidelijk, kreeg les van een examinator. Inmiddels was ik al 2 x op examen geweest en 3 x theorie examen. Voorstel om portfolio aan te passen naar wellness examen. Zo ging ik mijn laatste poging wagen, 1 x sportmassage en 1 x wellness massage examen. En jawel ik slaagde voor allebei. 

 

Meteen wilde ik aan de slag, name het heel serieus precies zoals geleerd was. 1 oktober 2014 ging ik ambulant naar 2 bekende en zo rolde het balletje en vond ik het 1 april 2015 tijd om me in te schrijven bij de kvk. 

 

Zo zat ik eerder bij mijn collega Saskia Chatillon in haar praktijk voor een medium consult. Zij sprak met gemak de woorden Sabine Masseert uit. Daar ontstond mijn bedrijfsnaam. En wat zo leuk is, dat er de jaren daarna weinig contact was en nu het weer helemaal aangewakkerd is doordat we samen de praktijk in Nuland delen. Echt super tof!

 

Sinds 2012 heb ik niet stil gezeten, zijn er heel wat opleidingen en cursussen gevolgd. 1 ding is me heel helder geworden dat ik uit iedere training meeneem wat me past en waar ik blij van wordt en dat is echt niet alles. En dat ik er mijn versie van maak en juist loslaat hoe het bijv in volgorde moet (voor het examen). Ik zeg altijd zolang je het met plezier, liefde en aandacht doet kun je niets fout doen. Voelen, kijken, ervaren wat past bij dat moment. Dat is voor mij tegenwoordig ook geen uitgebreide intake meer afnemen. Terug naar de basis, er zijn oor de ander door te luisteren met aandacht zonder afleiding. 

 

Of de naam Sabine Masseert nog past? Niet helemaal, wat dan wel dat komt misschien nog later...

Reactie schrijven

Commentaren: 0